Top News
Next Story
NewsPoint

General knowledge question related with Indian Army

Send Push
Newstracklive
23rd October, 2019 09:38 IST

1. Where is the headquarters of Northern Command of Indian Army?
A. Udhampur
B. Pathankot
C. Srinagar
D. Jammu
Ans. A

2. Where is the headquarters of the South-Western Command of the Indian Army?
A. Gwalior
B. Bhopal
C. Bikaner
D. Jaipur
Ans. D

3. Who is the current Chief of Army Staff of the Indian Army?
A. Arup Raha
B. R. K. Wash
C. Dalbir Singh Suhag
D. Bipin Rawat
Ans. D

4. What is the smallest unit of the Indian Army called?
A. Battalion
B. Company
C. Platoon
D. section
Ans. D

5. When was the Indian Army established?
A. 1895
B. 1900
C. 1905
D. 1947
Ans. A

6. How many commands of the Indian Army are currently in operation?
A. 8
B. 5
C. 6
D. 7
Ans. D

7. Where is the headquarters of Eastern Command of Indian Army?
A. Dimapur
B. Kolkata
C. Guwahati
D. Gangtok
Ans. B

8. Where is the headquarters of Western Command of Indian Army?
A. Ambala
B. Patiala
C. Chandigarh
D. Jaipur
Ans. C

9. Where is the headquarters of Southern Command of Indian Army?
A. Chennai
B. Mysore
C. Mumbai
D. Pune
Ans. D

10. Where is the headquarters of the training command of the Indian Army?
A. Hyderabad
B. Shimla
C. Mathura
D. Agra
Ans. B

Also Read:

Great job opportunity for 10th pass candidate, salary Rs. 12,261

Pass MS / MD, DNB degree, apply, salary Rs 39,100

Vacancy for Deputy Marine Engineer, Salary Rs. 46,500

Central Bank of India: Graduate candidates can apply for these posts

 

Explore more on Newspoint
Loving Newspoint? Download the app now